Veilig terug de werkvloer op, hoe gaat dat in zijn werk?

We gaan weer aan het werk, of beter gezegd: naar het werk. Na maandenlang zwoegen aan de keukentafel stapt een groot deel van werkend Nederland weer in de auto, bus of trein op weg naar het kantoor, de winkel of de fabriek. Voor ieder team is het natuurlijk een verademing om weer ‘gewoon’ met collega’s aan de slag te gaan, maar voor de mensen aan de top is dit het begin van een grote uitdaging.

Want hoewel het aantal COVID-19 gevallen in Nederland stabiel op een laag pitje lijkt te blijven is het gevaar nog lang niet geweken. En dat betekent dat een werkplek of een winkel waar veel werknemers en klanten intensief samenwerken binnen de kortste keren weer kan veranderen in een besmettingshaard. We gaan dus terug de werkvloer op, en dat moet op een veilige en verantwoordelijke manier. Maar hoe werkt dat als uw bedrijf honderden of zelfs duizenden werknemers heeft, al dan niet verspreid over filialen door het hele land?

Busiensswoman looking at laptop while sitting in modern office.

Veel vraagstukken, weinig tijd

Voordat we gaan kijken naar het hoe is het van belang om eerst te kijken naar het wat. Uiteraard staat de gezondheid van uw personeel en klanten op de eerste plaats, maar wat is er nodig om dat te waarborgen? Het antwoord daarop begint bij de voorschriften vanuit de overheid. Iedereen in uw pand of panden moet ten aller tijde anderhalve meter afstand kunnen houden. Dit vereist waarschijnlijk van zichzelf al de nodige aanpassingen, omdat de manier waarop de werkplek is ingericht dit misschien niet toelaat. Daarnaast houdt het waarborgen van die 1.5 meter afstand waarschijnlijk ook in dat niet iedereen tegelijk aan het werk kan, omdat het anders te druk wordt. Ook dat is een heel belangrijke factor om rekening mee te houden. In veel branches komt het ook voor dat medewerkers en klanten veel dezelfde spullen aanraken. Deze spullen moeten dus allemaal regelmatig gedesinfecteerd worden, of het nu gaat om een schaar, een steekwagen of een kopieerapparaat. En wat als een van uw klanten of medewerkers het pand betreedt met (onontdekte) ziekteverschijnselen? Hoe voorkomt u dat een groot gedeelte van de mensen in zijn of haar nabijheid besmet raakt? Het zijn allemaal vraagstukken en maatregelen die essentieel zijn voor het garanderen van de gezondheid en de veiligheid van uw klanten en medewerkers. En nu moet u gaan zorgen dat die veiligheid zo veel mogelijk gewaarborgd wordt.

U kunt overwegen uw eigen personeel aan het werk te zetten om de bezettingsgraad op kantoor in de gaten te houden, of de balie te desinfecteren zodra deze gebruikt is, maar daar zitten nogal wat haken en ogen aan. Uw personeel heeft het waarschijnlijk al druk zat, en als uw bedrijf ook nog eens bestaat uit meerdere filialen wordt het centraal coördineren van al deze maatregelen en aanpassingen al snel een hoop gedoe.

G4S gaat voor u aan de slag

Het is daarom een beter en veiliger plan om het waarborgen van de gezondheid van uw personeel en klanten uit te besteden aan toegewijde experts. Zo weet u zeker dat het goed gebeurt, en kan uw personeel ongestoord doorwerken. Onze veiligheidsexperts hebben bijvoorbeeld veel ervaring met health protection, en kunnen ook precies inschatten wat uw bedrijf nodig heeft om een veilige werkomgeving te realiseren en de kans op besmettingen te minimaliseren. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

Door de bezettingsgraad van uw bedrijf nauwlettend in de gaten te houden kunnen onze experts zorgen dat iedereen op zijn of haar moment aan het werk kan, zonder dat het te druk wordt op de werkplek.  Wist u trouwens dat het monitoren van de bezettingsgraad of het bezoekersaantal ook automatisch kan? Door tellers te plaatsen bij de ingang of op toegangspoortjes kunnen we precies zien hoeveel mensen er binnen zijn, zonder dat daar extra mankracht voor ingeschakeld moet worden.

Het is van groot belang dat een klant of personeelslid met ziekteverschijnselen geen bron van besmettingen wordt. Daarom biedt G4S Fever Screening Solutions aan, zodat we bij de ingang van uw pand of filialen kunnen zorgen dat iemand met ziekteverschijnselen direct wordt opgemerkt nog voordat de gezondheid van alle andere aanwezigen in gevaar komt. En mocht het nu toch voorkomen dat een van uw personeelsleden besmet raakt met COVID-19, dan kunnen we zorgen dat we met de Corona Tracer precies weten met wie hij of zij in aanraking is geweest. Zo kunnen we verspreiding effectief tegengaan. En dankzij onze desinfectiemiddelen blijft die werkplek ook schoon, de hele dag door. Zo worden veelgebruikte voorwerpen geen bron van bacteriën.

Meer veiligheid voor uw collega’s en klanten garanderen is mogelijk en hoeft zeker geen hoofdbreker te zijn! Daar staan we bij G4S voor garant. Daarom helpen en adviseren we u graag, zodat uw collega’s straks met een gerust hart aan de slag kunnen, zonder grote risico’s en zorgen voor u. Benieuwd hoe we het hele bedrijf veilig en gezond kunnen houden? Dan komen we graag de Health Protection Scan bij u doen. Zo weet u precies op welke punten maatregelen en oplossingen nodig zijn voor een virusvrije werkomgeving.

g4s-marc-rensing

Marc Rensing

Business Development Manager bij G4S

Wij zetten ons graag in voor de veiligheid
en gezondheid van uw klanten en uw personeel

Met welk product of welke service kunnen we u van dienst zijn?
Vul ons contactforumlier in voor meer informatie of een afspraak, of bel direct naar 088 – 447 2130!
Wij staan voor u klaar!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • G4S Health Protection is een programma van G4S.

    Meer weten? Bekijk dan onze website.

    Wij willen je bezoek aan onze website zo gemakkelijk en persoonlijk mogelijk maken, hiervoor gebruiken we verschillende technieken, waaronder ook cookies. Deze plaatsen we om de website te laten functioneren en te analyseren.

    Ok